Gyakran feltett kérdések

Hogyan lehet ellenőrizni a társasház pénzügyeit, könyvelését?
A tulajdonosok érdeke és kötelezettsége hogy a számvizsgáló bizottságot hoz létre, aminek jogosultsága és kötelessége a társasház pénzügyeinek átvizsgálása  a szervezeti működési szabályzatban rögzítettek szerint. A tulajdonosok szintén betekinthetnek a társasház könyvelésébe a közös képviselővel  előre egyeztetett időpontban.

Milyen arányban kell a közös költséget fizetni?
A közös tulajdonba tartozó helyiség, épületrész, berendezési tárgy fenntartásának költségei, valamint a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadás-körét meghaladó kiadás a tulajdonos-társakat a tulajdoni hányaduk szerint terheli, ha az alapító-okirat, vagy a szervezeti és működési szabályzat másképp nem rendelkezik.

Milyen módjai vannak a közös költség befizetéseinek?
A közgyűlés által meghatározott összegű közös költséget a tulajdonosoknak teljesíteniük kell ahhoz, hogy a TH. folyamatosan, üzemszerűen működhessen. Általános előírás a havi befizetés, ami lehet:

Mik a Közös-költség hátralék behajtás módjai?

Amennyiben felkeltettem érdeklődésüket, úgy elérhetőségeim bármelyikén szívesen válaszolok kérdéseikre, továbbá elkötelezettség nélkül várom meghívásukat személyes megbeszélésre amennyiben Társasházuk közös képviselőt keres.